Известие

Collapse
No announcement yet.

Да сменя ли Brava-та с Alfa Romeo 156?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Да сменя ли Brava-та с Alfa Romeo 156?

Какво ще кажете, заслужава ли си да направя подобна стъпка? То ясно, че Alfa-та е доста по-красива от Brava-та, това всъщност е и основното, което ме блазни, но откъм поддръжка дали няма да се набутам прекалено? Чета темите за модела и гледам, че поддръжката на Alfa-та хич не е евтина, особено окачването.

Някакво инфо от сорта "Какво да гледаме когато купуваме" за Алфа, ако ми дадете, ще съм ви много благодарен. Информация за това колко харчат, към кой двигател да се ориентирам и т.н., няма да е излишна.

Един пич иска да ми купи Brava-та и сериозно се замислям дали да не му я дам ...

Да.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Купи си алфа. Освен че е красива то и върви повече. Като копуваш задължително на диагностика, щото след това 200 за това 300 за онова и се трупа. Отпред трябва капака и калниците да не се разминават иначе вероятно е удряна. Дизел бензин какво ще взимаш?

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Derry
        Купи си алфа. Освен че е красива то и върви повече. Като копуваш задължително на диагностика, щото след това 200 за това 300 за онова и се трупа. Отпред трябва капака и калниците да не се разминават иначе вероятно е удряна. Дизел бензин какво ще взимаш?
        Бензин предпочитам

Comment

Оф,ако ти е читава Brava-та и нямаш излишни пари,по-добре не я сменяй.Не че Алфата не е по-добра.Просто много парички отиват по нея.И де да беше само окачването.
          За няколко месеца съм дал към 1400лв. само за неща,свързани с електрониката
          156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от zabolokor
            Оф,ако ти е читава Brava-та и нямаш излишни пари,по-добре не я сменяй.Не че Алфата не е по-добра.Просто много парички отиват по нея.И де да беше само окачването.
            Мда, точно това са ми опасенията. С Brava-та проблеми нямам, но пък Алфата я сънувам от няколко години

Точно затова пуснах и темата, че сам не мога да реша какво да правя. Толкова съм привързан към Brava-та, че ...

Comment

Първоначално публикувано от zabolokor

С дизел ли си?
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Съвсем не
                156 1.8 TS

Comment

взимай си алфа

слушай, аз взех моята алфа преди 2 месеца и сега с кеф си карам количкатал.Колкото и да ти се струва поддръжката.От мен 1 съвет без пари вземи АЛФА РОМЕО,развивай се и се наслаждавай на хубавия автомобил!
                  Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105 k.c 00г.

Comment

Колега, разгледай темата с ремонтите и подобренията по 156, особено цените на ходовата част, свещи, помпи, сонди и т.н. и ако не ти падне ченето от суми, значи си вече заразен от алфавируса. Да караш поддържана Алфа е въпрос на самоуважение според мен. Въпрос от рода: "Защо карате/ харесвате Алфа" е равнозначен "Защо обичаш гаджето, любовницата, жена си". Т.е. тука акъла е на заден план, първо е сърцето.
                    Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Щом си за бензин един непотвърден слух - 1.8 рядко се чупят от 2.0. Иначе за пари като питаш аз моята кото си я взех първоначално инвестирах за ремъци, ролки, термостат, ламбда сонда, вариатор и мпх и разни датчици 1500 пари. Окачването скоро ми го оправиха за 900. Това ми е за 20000 км. Някои са с повече късмет и по-малко харчат.

Comment

156 вече са по на 10 години и доста неща са им за смяна, аз мойта си я взех защото и аз нещо го сънувах този модел, но май след 2-3 години ще гледам да си взема нова кола а до тогава ще се наслаждавам и стИСтам палци да не се чупи много
                        156 1.8 TS

Comment

Удоволствието от шофирането на Алфа е на съвсем друго ниво, в сравнение с ФИАТ. Цените на частите за 156 не са кой знае колко по-различни в сравнение с Мареа (за Брава не знам), като изключим окачването. Въпреки това не значи непременно, че Алфа е по-добрия избор, защото колата е много своенравна. Поддръжката й освен пари изисква и доста нерви и време. В този смисъл изглежда, че тук във форума някои хора вече са придобили втора професия.
                          2014: Deutschland über alles

Comment

Тази седмица ще обиколя по автокъщите, а и трябва да се видя пак с пича, който иска да ми купи Бравата и ще пиша отново, ако има развитие ...

Мерси за коментарите иначе

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay
                              Удоволствието от шофирането на Алфа е на съвсем друго ниво, в сравнение с ФИАТ. Цените на частите за 156 не са кой знае колко по-различни в сравнение с Мареа (за Брава не знам), като изключим окачването. Въпреки това не значи непременно, че Алфа е по-добрия избор, защото колата е много своенравна. Поддръжката й освен пари изисква и доста нерви и време. В този смисъл изглежда, че тук във форума някои хора вече са придобили втора професия.
                              освен втора професия покраи алфата се завързват и приятелства ама се със маистори

Comment

Working...
                              X